Het blijkt lang geleden dat ik nog iets geschreven heb…

Ook ik ben duidelijk in een soort winterslaap terecht gekomen. Veel te vertellen nochtans, maar ergens bleven de woorden hangen. Tot mijn grote spijt, niet op papier.

Hier mijn belofte om weer in beweging te komen en eerst en vooral eens te laten weten hoe mijn eerste winter in dat kleine huisje verliep.

Eerst was het even heel koud. Daar zat ik dan, in het bed op mijn mezzanine, met twee paar kousen en een berg truien gewikkeld in een dekentje. Vloekend op mijn keuze om een warmtepomp te nemen als verwarming… tot ik eindelijk de telefoon nam om te bellen naar de installateur. Bleek dat ding gewoon nog vol werfstof te zitten! En sindsdien is het hier heerlijk! Gouden tip: filters in een Tiny house nog vaker uitkloppen dan je normaal zou doen.

Om energieverlies verder te beperken zit er onder mijn huisje een verzameling strobalen en oude wilgentakken. Op termijn wil ik graag houten panelen rond het huis laten zetten door Green Hogs tegen het spelen van de wind. We zijn plannen aan het maken om ook een terras/podium te bouwen want: hoe meer ruimte voor muziek, hoe beter! En dan kan ik misschien ook in de winter mijn was ergens drogen…

Tijdens de tweede winterprik was het binnen in mijn huisje steeds knus en warm, maar had mijn watertoevoer zin om me uit te dagen. Ingraven had geen zin, want het stuk in de stal waarop ik aangesloten ben zou toch bevriezen. Bij een temperatuur rond 0° werkte ik met een druppeltechniek. ‘S nachts mijn keukenkraan zachtjes laten druppen en alles opvangen zodat ik het water overdag kon gebruiken.

Eens het echt vroor werkte dat druppen natuurlijk ook niet meer. De oplossing was simpel. Elke pot in huis vullen om me voor te bereiden en me dan maar gaan wassen in de vijver. Tot ook die niet meer open te breken was en de perfecte plek bleek om te schaatsen! Gelukkig was er ook een knuffelcontact in de buurt met stromend water…

Tegen volgend jaar hoop ik de winterwaterproblemen te voorkomen en mezelf te voorzien door regenwater op te vangen en te filteren. Die korte keten kan ik dan wel isoleren en dan hoef ik enkel voor het plezier de vijver in!