Blijkbaar worden aluminium ramen zonder glas geleverd. Dat staat er naast. Wat handig is als je moet letten op het totale gewicht van je huis om het te kunnen verplaatsen. Iets waar de meeste mensen geen last van hebben, maar in een Tiny House kan het wel eens doorwegen in de beslissingen. Ik vermoed dat we onder ons streefdoel van 3500 kg voor vervoer zullen blijven. Dat betekent dat alles wat los zit er ook uitgehaald zal worden voor mijn huis opgepikt wordt door een depanagefirma. Waar zij het naartoe zullen brengen is ook voor mij nog een vraagteken. Ik zit ergens tussen actie in vertrouwen en maar zeer licht sluimerende paniek, dus dat komt wel goed. Februari is nog veraf, niet?

Leuk nieuws: Ook het plafond is vanaf heden vrij van gaatjes! Ik ben vol dankbaarheid voor de hulp het houtstof uit mijn haren aan het kammen. De ramen openzetten was niet nodig.

Niet zo handig aan open ramen is dat het op dit moment echt koud is in de loods, te koud om te verven… en zonder ramen kan ik het huisje ook niet opwarmen. Gelukkig ben ik nog aan het kiezen welke verf er op de muren zal komen. Beitsen of oliën zal niet lukken. Die kleine gaatjes, in combinatie met het feit dat de wanden gelijmd zijn doen rare dingen met de beits. Wit bleek ook amper wit op dit hout. 5 verschillende versies/merken geprobeerd, maar het resultaat is pover.
Voor de kastjes heb ik wel een beits gevonden die lijkt te werken. Rubio Monocoat Bourbon. Eerst nog eens op een grotere oppervlakte uittesten, maar dit voelt wel goed!

Dan maar witte verf voor de muren. Elke verfhandel is ervan overtuigd dat zijn verf ecologisch en gezond is. Het is voor mij als niet kenner heel moeilijk om te weten wie ik nu moet geloven. Ik ben nu uitgekomen bij Keim Biosil. Die zou een gezond leefklimaat bevorderen. Ik ben me dat levendig aan het voorstellen. Zo’n verf die thee zet als je het even moeilijk hebt, die weet wat helpt om dat kritische stemmetje tot rust te brengen. En! Bruikbaar vanaf 5 graden, dat durf ik over mezelf niet zeggen. Misschien lukt het me dan toch om te schilderen voor de plinten en raamafwerking in het huis zitten. Het zal me veel werk en gefoeter op mezelf besparen.

Open deuren waren er vorige zaterdag ook bij heel Tiny House Belgium. Ik ben niet zo subtiel gaan rondhangen in mijn huisje om vrolijk alle geheimen prijs te geven en de verhalen van andere potentiële kleine huisbewoners te ontdekken. Weet je dat er in mijn droogtoilet een vak voorzien waarin ik toiletpapier kan opslaan, hoe handig is dat?! En heb je die kledinglift al ontdekt?! Heb je het bureau al gevonden?!
De avond sloten we af met een lezing over ontspullen. U gebracht in een Tiny House op een trailer. 30 mensen, knus bij elkaar, aan het ontdekken hoe we een leven kunnen vormgeven waar ervaringen en mensen centraal staan.
Ik wil me omringen met liefde en vriendschap, muziek en dans, gezond eten en speelse beweging. Ik wil tijd, aandacht en warmte geven. Dringend tijd om te kijken naar dat infraroodpaneeltje en die airco-unit. Ondertussen kruip in knus in mijn rode zeteltje met mijn wollen dekentje.