Het is altijd een plezier om binnen te wandelen in de loods waar kleine huisjes als paddenstoelen rijzen uit de grond. Elke keer valt er iets nieuw te ontdekken. Huizen vol ingenieuze oplossingen, echt op maat van de bewoners. Iedere bouwer heeft een ander verhaal, een andere reden om klein te wonen. Als je zo klein wil wonen moet je echt op zoek gaan naar wat voor jou de essentie is in het leven en det daardoor zijn alle huizen zo verschillend. Voor mij ligt die essentie in het muzisch, ecologisch en verbonden leven. Dat verhaal mocht ik ook vertellen aan Guillaume Van Durme mijn huis kwam bezoeken met z’n cameraman. Hierover later ongetwijfeld meer!
Mijn huis is nu nog leeg, al zal dat niet lang meer duren. Nu elke wand zijn psychedelische bovenlaag gekregen hebben vond Thomas het tijd voor een dak. Het dampscherm en de balken liggen er al en nu is het weer aan mij. Maandag het dampscherm vastplakken en dan kan de isolatie er in.

Dit is voor mij helemaal nieuw, dan kan ik me heel verloren voelen in mijn onwetendheid. Op zo’n momenten heb ik uitleg nodig in heel kleine stapjes en veel achtergrondinformatie om aan iets te durven werken. Ik heb meer nodig dan, neem de plakband en hang het vast. Ik moet weten hoeveel spanning er optimaal op zo een scherm zit, best knippen of scheuren, welke technieken heb je al geprobeerd en wat werkt er het best, wat mag er absoluut niet gebeuren, … Kortom welke denkprocessen zitten er achter de ogenschijnlijk eenvoudige taken. Dat is waarom ik vaak niet in gang geraak. Als ik ergens een klein stukje informatie ontbreek heb ik zoveel schrik om fouten te maken dat ik uiteindelijk niets doe. Het grote verschil met vroeger is dat ik het ondertussen besef en er dus rekening mee kan houden. Als ik vast zit, moet ik gewoon vragen stellen. Gelukkig lijken Thomas en Arno goed om te kunnen met mijn informatiehonger.

De opmerkzame lezers maken zich waarschijnlijk al zorgen om dat gat in mijn dak, maar geen paniek, het zit precies waar het moet zitten! Er komt een dakraam (Fakro DRF) waardoor ik vanuit mijn bed naar de sterren kan kijken en naar mijn dak kan klimmen via de boekenkast. Ik zocht een oplossing om wat extra ademruimte in de loft te creëeren en dit is voor mij de perfecte oplossing!