Bezoek het Tiny House van Sieglinde

Breng al nieuwsgierigheid mee naar Maldegem en vraag me alles wat je maar wil weten over het leven in een Tiny House. Trek maar alle kasten en deuren open. Ik neem geen blad voor de mond en help je ontdekken of leven in een Tiny house ook iets voor jou kan zijn.

Een uurtje op bezoek komen kost €40. Wie een huisje laat bouwen bij Tiny House Belgium, kan dat bedrag recupereren.
Bel me op 0494 / 84 60 86 voor een afspraak, dan zien we elkaar gauw!

Tiny House: mijn eerste winter

Tiny House: mijn eerste winter

Het blijkt lang geleden dat ik nog iets geschreven heb... Ook ik ben duidelijk in een soort winterslaap terecht gekomen. Veel te vertellen nochtans, maar ergens bleven de woorden hangen. Tot mijn grote spijt, niet op papier. Hier mijn belofte om weer in beweging te...

Lees meer
Tiny House: plaatsvervangende chaos

Tiny House: plaatsvervangende chaos

Wel, ik ga eerlijk zijn. Ik zit vast in een kronkel. Daar zit ik dan omringd door prachtige natuur, in mijn droomhuisje, online liedjes te zingen en ik vraag me af en wat nu? Eigenlijk is het goed zoals het is, maar eigenlijk ook niet. Ik maak me zorgen. Wat er zich...

Lees meer
Tiny House: Sidderen en beven

Tiny House: Sidderen en beven

Ik zit gezellig in mijn rode zeteltje te schrijven terwijl Odette me doet beven. Ze is niet de enige die dat effect heeft op mij. Ook mijn wasmachine kan er wat van. Best wel een fijn gevoel, zo een bewegend huisje, vond ik tot ik na een iets te lange tijd nog eens...

Lees meer
Tiny House: kom me maar zoeken

Tiny House: kom me maar zoeken

Soms zit geluk in een klein hoekje. Of een kort Facebookbericht. En plots, stond mijn huis in het pittoreske Damme. Wie me wil vinden, geef ik de raad om eerst eens te verdwalen of te picknicken in de doolhof aan de overkant van de straat. Het Maïsterplan van Janne en...

Lees meer
Tiny House: Inpakken en bijna wegwezen?

Tiny House: Inpakken en bijna wegwezen?

Weet je nog, dat gat in het dak? Daar moest natuurlijk een dakraam rond. Zeven mannen waren er nodig om het loodzware, onhandige gevaarte veilig op het dak te plaatsen. Gewicht is moeilijk in beeld te brengen en in dit geval dekt een foto de lading niet. Dank je wel...

Lees meer
Tiny House: Open deur en raam dag

Tiny House: Open deur en raam dag

Blijkbaar worden aluminium ramen zonder glas geleverd. Dat staat er naast. Wat handig is als je moet letten op het totale gewicht van je huis om het te kunnen verplaatsen. Iets waar de meeste mensen geen last van hebben, maar in een Tiny House kan het wel eens...

Lees meer
Tiny House: jagen en vergaren

Tiny House: jagen en vergaren

Ik voel me soms een beetje als Alice die in Wonderland de wereld om zich heen probeert te begrijpen. Alles is zo logisch en toch zo verwarrend en ook wel een beetje magisch. Alle ideeën en spullen die ik rondslinger in mijn huis krijgen uit het niets vorm. Ik moet...

Lees meer
Tiny House: Waar ga je dat steken?

Tiny House: Waar ga je dat steken?

Ik ben geboren in een familie van verzamelaars. Mijn opa is koploper. Naar het schijnt bracht het hele gezin stiekem een bezoekje aan het containerpark telkens hij een reis ging begeleiden. Een mooie poging om de verzameling te beperken. Weet je trouwens dat als je...

Lees meer
Tiny House: De eeuwige twijfelaar

Tiny House: De eeuwige twijfelaar

Het gaat heel snel met mijn huis en ik moet dringend enkele beslissingen nemen. Keuzes maken is nooit mijn sterkste kant geweest... Ik zie me nog altijd als 3-4 jarige aan het keuzebord in de kleuterklas staan. "In welk hoekje wou ik spelen", vroeg de juf? Ik stond te...

Lees meer
Tiny House: Een muur zoals mijn geheugen

Tiny House: Een muur zoals mijn geheugen

Een muur vol gaten. Kleine ronde gaten in mijn psychedelische muren. Gelukkig zijn deze gaten, mits behendige handen, eenvoudig te stoppen. Die in mijn geheugen zijn iets anders... Momenteel ben ik op zoek naar: - Mijn oordopjes voor concerten (in een klein zwart...

Lees meer
Tiny House: Een dak boven mijn hoofd

Tiny House: Een dak boven mijn hoofd

Het is altijd een plezier om binnen te wandelen in de loods waar kleine huisjes als paddenstoelen rijzen uit de grond. Elke keer valt er iets nieuw te ontdekken. Huizen vol ingenieuze oplossingen, echt op maat van de bewoners. Iedere bouwer heeft een ander verhaal,...

Lees meer
Tiny House: psychedelische muren

Tiny House: psychedelische muren

Tijd voor de binnenbekleding: Radiata pine. De meest psychedelische houtsoort die ik ooit gezien heb. Deze spar groeit snel, is licht maar stevig, kreeg een goed advies van Eurabo en was verkrijgbaar in tand en groef versie. Handig want de opstijvende wand is ook de...

Lees meer
Tiny House: Muren isoleren

Tiny House: Muren isoleren

Isoleren met houtwol is dus blijkbaar niet moeilijk... Meet het gat, tel er een cm bij en zaag met de handzaag een stuk ter grootte van het gat. Dan prutsen en duwen tot het past. Heel rustgevend vind ik dat. In de muren gaat 9cm isolatie (Steico). Na een dag werk...

Lees meer
Tiny House: Waar wil jij een stopcontact?

Tiny House: Waar wil jij een stopcontact?

Euhm... dat was een vraag waar ik nog niet klaar voor was. Op de logische plaatsen zeker? Wacht! Nee! Daar ook?! Ik heb een lamp nodig aan de piano! En hoeveel spots in de badkamer? 3! Euhm, kan dat warmtepaneel daar dan nog tussen? ... Ik dacht dat ik alles op...

Lees meer
Tiny House: De vloer en de muren

Tiny House: De vloer en de muren

De ruwbouw gaat zo snel... Ik probeer zo veel mogelijk in de werkplaats te zijn en te helpen waar mogelijk. De vloer isoleren, panelen dragen, de werf proper houden... Wat ben ik blij dat ik kan meebouwen en deze fase mocht meemaken, tot nu tolereren ze m'n...

Lees meer
Tiny House: Het begin

Tiny House: Het begin

Na heel veel plannen en denkwerk, twijfelen en vertrouwen is het eindelijk zo ver! Daar was plots de trailer, de grondlaag van mijn huis. Voor de nieuwsgierigen: ja, het huis blijft op de aanhangwagen staan. Achteraan zie je m'n toekomstige muren al op me wachten. Er...

Lees meer