Ik heb de neiging om rond te hangen in de buurt van mensen waarvoor ik ontzag heb. Van die mensen die op je pad komen en je inspireren, waarvan je weet dat ze wonderlijke dingen in de wereld zetten als ze zich goed voelen. Ik ga graag op zoek naar wat zij nodig hebben om zich goed te voelen. Naar welke puzzelstukjes er dreigen op de grond te vallen, of gevallen zijn, zodat ik ze net op tijd terug op tafel kan leggen. Ik kom door mijn probleemoplossend denken vaak op interessante plaatsen. Een bad vol kennis waar je als een spons in gedropt wordt en dan zoveel mogelijk probeert vast te houden. Niet teveel spanning zetten of je knijpt alles er weer uit. Ik leer zo veel.

Zo was ik recent zeer onverwacht geluid- en lichtvrouw voor de ‘Mes Amis‘ show van de Tamboerijnen. De technieker ziek was… en ik kwam toch luisteren… en ik ken de muziek… dus … zou ik dat niet kunnen doen? Euh, wat?! En je wil dat ik?! Kan ik dat? Euhm, geen idee, echt waar… maar ja natuurlijk zal ik dat doen! Dus na een spoedcursus en heel veel concentratie ben ik gedoken in de wereld van licht en geluid. Gelukkig kennen alle Tamboerijnen hun stiel en was de soundcheck al in goede banen geleid. Ik moest gewoon zorgen voor balans en licht tijdens de voorstelling. Voor zover ik weet heb ik dat goed gedaan en ik vond het echt leuk om te doen. Ik gedij in creatieve chaos, dus ik hou van zulke vragen.

Zo ben ik ook gaan rondhangen op de repetities van Opera Caramba. Dat leek me de beste plaats om te ontdekken hoe een opera voor kinderen in elkaar gestoken wordt. Ik ben enorm dankbaar dat ik aanwezig mocht zijn. Tineke Van Ingelgem is niet enkel een geniale sopraan, maar ze heeft ook een eigen productiehuis. Trouwens, wie haar niet zag als Rusalka in de Vlaamse Opera heeft echt iets gemist.
Hun eerste productie was Hansje en Grietje. Nu is er Carmen!
De groei van Carmen heb ik van dichtbij mogen meemaken. Eerst als stagiair en vorige zondag werd ik even productieassistente. Hoe heerlijk is dat! Het doet echt deugd dat mijn aanwezigheid en spontane inbreng gewaardeerd wordt. Van het invoegen van partituren in het draaiboek, het repareren van kostuums, het vastplakken van de pianopedaal, het choreografen naar het station brengen, tot vanuit mijn ervaring met kinderen kijken naar het scenario. Geef het maar, ik doe het graag! Die variatie zorgt ervoor dat ik mij geen moment verveel en boordevol energie kan werken.

Ik ben blijkbaar, niet mijn woorden, multifunctioneel inzetbaar. Nu nog leren hoe ik zoiets in de markt moet plaatsen.