Muzische kampjes

Waarom ik van Tamboeri hou

De combinatie van kwaliteitsvolle muziek en zorg voor ieders persoon is uniek.

Er is ademruimte, bewegingsruimte en vertrouwen om te creëren, te exploreren en samen met de kinderen op zoek te gaan naar wat zij nodig hebben om te groeien. De groepen worden bewust klein gehouden, zodat er echt ruimte is voor ieder kind en tijd voor hun (muzikale) inbreng.

Er zijn per groep twee vrijwilligers die de hele dag door bij dezelfde groep blijven en zo voor veiligheid en continuïteit zorgen. De dag start en sluit met een poppenkast, vol humor en improvisaties, daartussen liggen vier workshops.

De muziekdocenten met elk hun eigen specialiteit en instrumenten verhuizen van lokaal en van groep zodat de kinderen ondergedompeld worden in een waar muzikaal bad. Zowel de kinderen en docenten musiceren naar hartelust.

Dit alles is mogelijk door Bart Merlevede, de bezieler van Tamboeri! Deze muzikale duizendpoot/ muziektherapeut is niet los te denken van z’n gitaar en ukelele. Wandel je ’s ochtends het Zebra lokaal binnen, dan zit Bart steevast tussen de kinderen, nummers te schrijven en in te spelen op hun reacties. Het resultaat hiervan vind je op de CD’s van z’n band “De Tamboerijnen”!

Op onderstaande kampjes in Brugge of Nevele kan je mij alvast terugvinden als muziekdocent! Tot binnenkort <3